miercuri, 16 februarie 2011

5 Licee 5 Muzee, thumbs up!































Cea de a patra ediţie a proiectului “5 Licee 5 Muzee” a început marţi, 15 februarie, o dată cu evenimentul de lansare ce a avut loc în sala de festivităţi a Colegiului Naţional “Mihai Eminescu” din capitală. La această ediţie, proiectul se înscrie în cadrul “Anului Internaţional al Tineretului” având ca partener Centrul de Informare ONU pentru România, pe lângă Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, Primăria Municipiului Bucureşti şi ECDL ROMÂNIA.

Proiectul „5Licee 5Muzee” este un program educaţional dedicat elevilor de liceu , prin care se doreşte încurajarea participării tinerilor la manifestări culturale. Tinerii din 5 licee din Capitala sunt invitaţi să viziteze câteva muzee din Bucureşti fiind provocaţi şi la un concurs online de cultura generală.

Lansat în anul 2008, proiectul a avut un impact pozitiv atât în rândul elevilor, dar şi a profesorilor, iar succesul proiectului „5 Licee 5 Muzee” a făcut ca ediţia a IV-a să se desfăşoare în cadrul Anului Internaţional al Tineretului.

Cele 5 muzee implicate au încercat să le deschidă apetitul liceenilor cu oferte şi teme de vizite cât mai de interes pentru ei, încercând să îi determine să intre în aceste instituţii, care sunt de cele mai multe ori ignorate de tinerii de vârsta lor. Astfel, s-a dat startul atât pentru vizite, dar şi pentru competiţia de cultura generală între licee.


La cea de- a IV-a ediţie a proiectului vor fi implicaţi din nou 250 de elevi din cele 5 licee participante la proiect:Colegiul Naţional "Ion Neculce", Liceul Teoretic "Dante Aligheri", Colegiul Naţional "Mihai Eminescu", Grupul Şcolar "Dragomir Hurmuzescu", Colegiul Tehnic "Iuliu Maniu".

Cele 5 muzee care au avut amabilitatea să răspundă invitaţiei de a participa la proiect sunt:

Muzeul de Arta veche Apuseana “ Ing. Dumitru Furnica - Minovici “, Muzeul de Istorie al Municipiului Bucureşti, Muzeul Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida, Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti”,Muzeul Militar Naţional "Regele Ferdinand I" .



Detalii suplimentare:

Elena Chiru, Director Programe Educaţionale, ECDL ROMÂNIA,elena.chiru@ecdl.org.ro
Irinuca Văduvă, Marketing şi Comunicare,ECDL ROMÂNIA, irinuca.vaduva@ecdl.org.ro
Tel.: 0213169922
www.ecdl.org.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu