joi, 4 noiembrie 2010

StopGAP-dans ca integrare sociala

Spectacolul StopGAP este un proiect dezvoltat de British Council in cadrul programului "New Work New Audiences". Aceasta initiativa urmareste sa puna in discutie notiunile traditionale despre dans in Romania si sa prezinte publicului roman o noua filozofie a dansului ca modalitate de integrare fizica, psihologica si sociala.

Spectacolul va avea loc in doua seri, in datele de 4 si 5 noiembrie, ora 19:00, la Centrul Cultural al Ministerului Administratiei si Internelor, Strada Mihai Voda, numarul 17.

Intrarea este libera.

Despre StopGAP

StopGAP este o companie de dans contemporan care este formata din dansatori cu si fara dizabilitati. Infiintata in urma cu 14 ani, trupa este finantata de Consiliul pentru Arte al Marii Britanii - Arts Council England - si a primit recunoastere atat in Marea Britanie, cat si la nivel international.

Una dintre putinele trupe de dans contemporan din lume care sustin egalitatea de sanse si incluziunea sociala, trupa StopGAP pune sub semnul intrebarii notiuni traditionale despre dans, folosind potentialul fizic si intelectual al fiecarui dansator ca punct de plecare in crearea unor noi productii.

Despre spectacol

Trespass este un spectacol ce prezinta doua productii coregrafice create de Thomas Noone si Rob Tannion, in interpretarea celor cinci dansatori permanenti ai companiei StopGap. Coregrafia este o provocare a explorarii si cartografierii limitelor propriei corporalitati. (75 min).

Within / Inauntru

Personajul principal este atras in propria lume imaginara de celelalte figuri ale scenei; duete impresionante, corpuri zdrobind obiectele din jur, miscare si ritm explozive descriu fondul muzical special, in care harpa se alatura instrumentelor traditionale indiene – compozitia muzicianului spaniol Pedro Navarrete. Coregrafia: Thomas Noone.




Splinter / Frangerea




"Frangerea" este o creatie scenica intre dans si teatru, condusa de forta sonora a unei piese muzicale de inspiratie japoneza. Hranita de speranta evolutiei, lupta pentru pastrarea echilibrului dintre acceptarea delicata si confruntarea creatoare arunca personajele intr-o alta lume; vor ramane ele impreuna sau nu? Coregrafia - Rob Tannion, muzica – Jim Pinchen, regia – Vicki Balaam.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu